TV Veere Open 2020

15 aug Geschreven door

Het toernooi TV VEERE OPEN 2020 vindt traditiegetrouw plaats in week 34 (17 t/m 23 augustus). Het is op dit moment nog niet duidelijk of het toernooi doorgang kan vinden. Daarom gaan wij "gewoon" door met de organisatie, tot het tegendeel blijkt.
Wij verwachten dat het aantal inschrijvingen als het toernooi kan doorgaan het maximum aantal deelnemers wederom zal overschrijden.
Daarom zal ook in 2020 gebruik gemaakt worden van de mogelijkheid om het toernooi enkele dagen eerder te beginnen, namelijk op zaterdag 15 augustus.

De inschrijving staat van nu open. Gebruik deze link om in te schrijven.

VEERE OPEN 1E LUSTRUM

26 aug Geschreven door

We kijken ondanks de regenachtige start op de eerste dag terug op een prachtige week, waarbij de temperaturen opliepen evenals de kwaliteit van het vertoonde spel. De partijen namen bijna allemaal meer tijd in beslag dan voorzien als bewijs van het feit dat de spelers behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. De ene super tie-break na de andere moest de winnaar(s) aanwijzen. Kortom: een prachtige week met een aantal soms emotionele momenten, maar vooral veel sportiviteit. Wie de uitslagen wil zien klikt hier.
Een paar handen vol vrijwilligers heeft zich ruim een week lang drie slagen in de rondte gewerkt om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. En daar zijn ze wonderwel in geslaagd. Van diverse kanten kwamen de complimenten binnen en daar zijn we blij mee. Trots ook.
We zijn ook verguld met de steun van sponsoren en hopen die relaties te kunnen voortzetten voor volgende edities van het toernooi. Want dat we er mee doorgaan staat voor ons als een paal boven water. Dus: tot 2020!!

DAG 9 DE HULDIGING EN DE TOAST

25 aug Geschreven door

Het toernooi zit er op. De wedstrijden zijn gespeeld. De winnaars zijn bekend. De voorzitter zette de spelers, het organisatiecomité, de sponsors en de vrijwilligers in het zonnetje. Iedereen kreeg zijn of haar bloemen met enveloppe en - zoals het hoort - sprak ook de winnaar van het heren enkel in de hoogste categorie - en die zette op zijn beurt de voorzitter en zijn organisatie in het zonnetje en sprak de hoop uit dat dit toernooi (dat een zekere vorm van perfectie lijkt te bereiken) ook volgend jaar weer wordt georganiseerd. Dat hopen wij ook. Vervolgens werd in het bijzijn van zijn weduwe een toast uitgebracht op het onlangs overleden lid Wim Tevel. Een heel mooi einde van een prachtige en sportieve week. Wij zien uit naar het vervolg

DAG 9 DE FINALEDAG

25 aug Geschreven door

Nog een tropische dag op het Veerse tenniscomplex. Er worden enorme gaten geslagen in de voorraad frisdranken. Er worden zelfs ijscompressen gebruikt om het lichaam op temperatuur te houden. De jerrycans voor de spelers krijgen een laag ijsblokjes alvorens ze met water gevuld worden. En elke wedstrijd worden ze weer ververst uiteraard. Overwerk voor de ijsmachine. Er klonken harde klappen. Eerst leek het of de nep-Engelse invasie van Veere met een dag was verlengd, maar het waren geen kanonschoten. Het waren de klappen waarmee de spelers de ballen over het net ranselden. En soms in het net, wat dan weer tot ander lawaai aanleiding gaf. Uiteindelijk klonk het applaus van het publiek voor de winnaars en het "toch goed gedaan hoor" voor de verliezers. En zo moet dat gaan. Straks volgt de huldiging van de winnaars, waarover later meer.

DAG 8 DE SPANNING EN DE WARMTE LOPEN OP

24 aug Geschreven door

Ook al liep de feestavond door tot ver na middernacht, de eerste spelers stonden om 09.00 uur al weer op de baan. Die spelers bleken eigenlijk geluk te hebben en profiteerden van betrekkelijk frisse omstandigheden. De temperatuur steeg in de loop van de morgen tot tropische waarden. Het is maar goed dat het systeem met de super tie-break voorkomt dat er drie-setters gespeeld moeten worden. De warmte leidde tot Spaanse toestanden: de populairste plekken op het terras waren de plekjes in de schaduw. De warmte kon evenwel niet verhinderen dat het er op de banen af en toe hard aan toe ging. Spelers vergden het uiterste van zichzelf. En de tegenstanders natuurlijk. De vraag naar koude drankjes was groot. Even dreigde een insectenbeet roet in het eten te gooien. Een speler werd daardoor lelijk geveld. Gelukkig kwam de betrokkene later op de dag zelf melden dat het allemaal weer goed ging. En daar zijn we heel blij mee. Je zou zeggen dat men bij die warmte niet zo hongerig is. Vergeet het maar. De hamburger bakker en de fritesbakker werkten zich - met liefde en plezier - behoorlijk in het zweet.

DAG 7 DE DAG VAN DE LOTERIJ EN FEESTAVOND

23 aug Geschreven door

En weer een prachtige dag. Het zit ons dit jaar maar weer eens mee wat het weer betreft. Het was zelfs warm. Nog net niet té warm . Jerrycans met koud water op de baan hielden de spelers min of meer koud. Nou ja, koel dan. En dat was maar goed ook, want het ging er weer heet aan toe. Super tie-breaks bij de vleet. Het begint er om te spannen. Er wordt volop gerekend en gespeculeerd. "Als zij nou winnen van die, dan maken we nog een kans". We zullen zien. De loten zijn al bijna uitverkocht trouwens. Wees erbij, want er staan mooi prijzen op de tafel. Wie Dimitri gemist heeft, heeft pech, want dit was zijn laatste dag op het toernooi. Hij heeft wel gevraagd of bij volgend jaar weer mocht komen op "dit zo gezellige toernooi". Dus volgend jaar is Dimitri Kaijser van Rackets2support vast weer van de partij. 
DJ Mouwse is inmiddels druk in de weer met stroboscopen en lampen en een mistmachine. Nou ja, nu is het eens mooi weer, zitten we toch nog in de mist. Straks gaan de beentjes van de vloer.

DAG 6 MET EEN PRIMA SFEER

22 aug Geschreven door

De lijn van de vorige dagen wordt doorgezet. Met prima partijen. Op de vraag:"heb je lekker gespeeld?" wordt uiteraard verschillend gereageerd. De winnaars zijn doorgaans zeer tevreden met hun spel, de verliezers wat minder. "De volgende partij wordt zeker beter", zeggen ze. En daar gaan we dan maar van uit. Lang wordt er niet getreurd trouwens. Verbroedering alom. Wat wil je ook met een lekkere hap en een vorstelijk biertje.

DAG 5 GEZELLIGE DRUKTE

21 aug Geschreven door

Het toernooi draait weer uitstekend. Er wordt ook goed gespeeld. Veel partijen gaan gelijk op en worden uiteindelijk in een super tie-break beslist. Zo wordt het de planners van het toernooi niet gemakkelijk gemaakt om alle wedstrijden op tijd te laten spelen. Maar ze komen er uit, ook al zie je hun haar bij wijze van spreken met het uur grijzer worden. Hulde! De keukenbrigade heeft het behoorlijk druk. De maaltijden vinden gretig aftrek. De Brugse Zotten zijn bijzonder populair, zowel in de bruine als de blonde versie. Ook opvallend: er zijn meer wijnliefhebbers dan voorheen. En - ook vermeldenswaard: we hebben ons eigen bierviltje. Dankzij PULSO, onze webmaster. We zien voornamelijk vrolijke gezichten. Houden zo.

 

DAG 3 MET MOOIE PARTIJEN

19 aug Geschreven door

Het eerste toernooiweekeinde zit er op. De zaterdag was nog nat. De partijen werden tussen de buien door gespeeld. Maar het weer is inmiddels opgeknapt. Het is eigenlijk ideaal weer voor een partij tennis. En er werden mooie partijen gespeeld. En dat was goed te merken op het terras. Hierbij ook enkele foto's. Meer foto's zijn te zien in het album.

 

DAG 4 MET MOOI WEER

20 aug Geschreven door

Dag 4 van het toernooi. begon om 15.00 uur, maar duurde tot na middernacht. Een kniesoor die daar op let. Die uitloop komt gewoon omdat deelnemers er zulke spannende partijen van maken immers. En tot bij de laatste partij was het gezellig. "Gezellig" is een woord dat nog vaak gebruikt zal worden deze dagen. Het mag dan een cliché worden, het is ook maar al te waar. De kip-kerrie-met boontjes was niet aan te slepen. En de koelkasten moesten meer dan eens worden bijgevuld. Het is maar goed dat onze leverancier steeds klaar staat om bij te vullen. Dimitri staat intussen het ene na het andere racket te bespannen. Daar komen zelfs mensen voor uit Zeeuws-Vlaanderen. Nou Ja...

 

VEERE OPEN 2019 VAN START

17 aug Geschreven door

Het toernooi is van start gegaan. Ondanks de regen. Maar er staan dan ook geen watjes op de baan, die bang zijn van een buitje regen. En als het te erg wordt, is een kleine pauze ook niet onaangenaam.

Hier wat foto's van de openingspartij.

Veere open 2019 - 17 t/m 25 augustus

17 aug Geschreven door

TV Veere organiseert jaarlijks het leukste toernooi van Zeeland, VEERE OPEN (ACTUEEL RATING TOERNOOI). 

HET TOERNOOI IS VOLGEBOEKT!!