Zaterdag 22 juni 2019 werd door de jeugdcommissie van TV Veere het traditionele en alom bekende toernooi georganiseerd waarbij de kinderen en opa’s,oma’s en ouders samen spelen en het opnemen tegen andere koppels. Er werd gespeeld in de categorieën Rood en Oranje.

Vorig jaar was dit initiatief al een succes en nu was de opkomst zelfs nog groter. De deelnemers aan het Rode evenement startten met een ronde, waarbij de kinderen tegen de ouders speelden. Ongelofelijk, maar waar; het team kinderen verloor uiteindelijk met maar 1 wedstrijd verschil van het team ouders. Wat een knappe prestatie! Om in de prijzen te vallen hebben de combinaties van kind/ouder een tenniscircuit afgelegd waarbij allerlei tennisvaardigheden getest werden. Ieder onderdeel leverde punten op, die genoteerd werden op een scoreformulier. Bij voldoende punten, viel je in de prijzen. En gelukkig bleek dat alle kinderen en ouders naar huis gingen met één van die felbegeerde prijzen.

De Oranje spelers hebben een dubbeltoernooi gespeeld, waarbij kind en ouder/opa/oma het opnamen tegen andere koppels. De wedstrijden vonden plaats op een hele baan, die aan de achterkant een stukje korter is gemaakt. Zij streden in poules om door te gaan naar de halve finales en finale om zo de bekers, gesponsord door Harrie Verkaik, in ontvangst te kunnen nemen. Het was ongekend spannend. In poule B kwam er een extra wedstrijd aan te pas, doordat 2 teams wat betreft gewonnen wedstrijden en game saldo exact gelijk geëindigd waren. Om 16:00 uur was uiteindelijk bekend welke koppels er met de gewilde bekers, de kinderen hebben hier gedurende het hele toernooi om heen gelopen, naar huis gingen. De 3e plaats ging naar het duo Noah en Jan, de 2e plaats naar Guus en Raymond en de eerste plaats naar Eli en zijn oma. Gefeliciteerd!

Geholpen door het mooie weer, Jan en Martin achter de bar, Dennis voor het begeleiden van het Rode evenement en natuurlijk alle deelnemers was het ook dit jaar weer een super middag met goed tennis. Volgend jaar weer……! Vast wel.

Meer foto's op facebook en in het foto album op deze stie.

Op woensdagmorgen 12 juni 2019 vindt er groot onderhoud plaats aan de tennisbanen. Er kan dan die morgen niet getennist worden helaas.
Maar dat gebeurt gelukkig maar éénmaal per jaar. 
Op de foto wordt er klein onderhoud gepleegd. En dat bijna elke week weer. Daarom krijgen we altijd complimenten over de staat van de velden in de onderhoudsrapporten.
Hulde aan de onderhoudsploeg.

In samenwerking met Wijkvereniging Zanddijk Veere wordt er op 14 juni 2019 van 16.00 - 18.30 uur een JEUGD CHALLENGE gehouden.
Als je kennis wil maken met tennis (en dat is een heel leuke sport hoor) of gewoon een leuke middag wil hebben met je vriendjes of vriendinnetjes, kan je je inschrijven.
Er wordt trouwens niet alleen getennist, maar er wordt ook nog eens voor lekker eten gezorgd. Nou ja, dat wil je toch niet missen zeker.

Inschrijven kan via de wijkvereniging of via jeugd@tvveere.nl

Tenniscompetitie Rood
In het najaar zijn Milan en Emily samen met Tessa, Moïse en Alex begonnen met tennislessen bij meester Andrej. Aangestoken door zijn enthousiasme gingen zij vol overgave aan de slag met de forehand en backhand, serveren en snel voetenwerk. Na de winterstop, waarin nog wel een gezellige oliebollencompetitie werd gespeeld en lekkere stamppot werd gegeten, startte eind maart weer een nieuw tennisseizoen. Op zaterdag morgen les bij meester Andrej en op zondag een heuse competitie met 4 verschillende verenigingen. Terwijl wij als ouders met een bakje koffie genieten van het spel van onze kids, spelen zij wedstrijd na wedstrijd met tussendoor een pauze waarin de ontvangende club voor iets te drinken en wat lekkers te eten zorgt. Winnen staat absoluut niet voorop, vriendschappelijk en gezellig met elkaar omgaan wel! Een succesformule blijkt wel uit onderstaande verhalen van Milan en Emily.

Tenniscompetitie door Milan
De tennis is leuk maar als je moet wachten dan is het minder leuk, maar toch nog genoeg vrienden om mee te kletsen.
En de competitie is ook leuk.
En de lessen zijn ook leuk om te doen.
En als je geluk heb dan is het zonnetje er.
Maar als het zonnetje er niet is dan is het ook leuk om te doen.
Na de tennis heb je het wel warm maar dat maakt niet uit.

Tenniscompetitie door Emily
Ik doe mee aan tennis competitie rood, ik vind het super leuk. Je speelt dan in de breedte met kleine netjes en dan moet je overspelen. Je speelt met rode ballen die zij groter dan groen en oranje en er zit minder lucht in waardoor hij minder hoog stuitert. Je moet serveren zonder stuit, maar sommige doen toch nog met stuit. Je speelt een partijtje tot de zeven tegen team 1a als je in team 2a zit en als je in team 1b zit speel je tegen 2b. Er doen kinderen mee van Wemeldinge, Heinkenszand, Veere en Koudekerke, alles wordt daar gehusseld. Je speelt elke keer ergens anders. Ik vind dat ik het al best goed kan maar de andere natuurlijk ook. De punten houden ze bij met wasknijpers. Je hebt meestal je eigen racket mee. En anders krijg je er daar een. Onze meester Andrej kan super goed lesgeven en is er vaak ook bij maar soms ook niet. Veel kinderen vinden het spannend maar dat geeft niks, want in de pauze ga je toch wat lekkers eten en drinken bij papa, mama, opa of oma. Je doet natuurlijk wel eerst een warming up. En als je klaar bent krijg je stickers voor in je tennisboek en die kan je dan helemaal vol plakken en er zijn ook andere leuke opdrachten in te vinden.

 

 

De eerste helft van onze tenniscompetitie Oranje is voorbij. We speelden in Middelburg bij MLTC en Dauwendaele, in Goes bij de Goese Maan en in Kapelle bij TV Kapelle. In ons team van TV Veere spelen Hidde, Guus, Broes, Noah en ik. Het gaat best goed voor de eerste keer in de Oranje competitie.

Iedere zondagochtend zijn er ongeveer 20 kinderen aanwezig van alle verenigingen. Het is dus nooit saai, maar juist heel erg leuk. We spelen enkels (1 tegen 1) en dubbels (2 tegen 2). Je hebt een wedstrijd gewonnen als je het eerste 4 games hebt gehaald. Elke ochtend speel je in ieder geval een enkel en een dubbel. Wij spelen bijna op een hele tennisbaan alleen de achterlijn is nog iets naar voren neergelegd. Ook serveren wij nu bovenhands. Aan het einde van de ochtend hoor je welke club het meeste wedstrijden gewonnen heeft, welke club daarna enz. Als je dus verliest kan je nog steeds de winnaar worden met je team.

Ook is er tussen de wedstrijden door een pauze. Dan krijg je meestal fruit en iets te drinken, siroop of zo. Aan het einde van de ochtend krijg je allemaal een sticker van een bekende tennisser. Deze sticker kan je in je tennisboek plakken. Ik hoop dat ik ze allemaal heb aan het einde van de competitie.

19 mei gaan we beginnen met de volgende competitiewedstrijden. Dit zijn dan nog 4 zondagochtenden.

Ik heb er weer heel veel zin in!!

Doei,

Eli Miljoen

De wintercompetitie 2018-2019 zit er weer op. De deelnemers kunnen terugkijken op leuke wedstrijden en vooral gezellige zondagen. Elders op deze website ziet u een collage van foto's van de wedstrijden.
Hieronder ziet u de uitslagen per datum. Duidelijk is dat Team B van captain Giel van de Linde en verder bestaande uit Ronald Vermeulen, Maaike Tamboer en Johan Spilt  te sterk was voor de overige teams. Prima gespeeld dus en van harte gefeliciteerd met deze eclatante overwinning.

Hier volgen de uitslagen:

25-11-2018 Team A - Team B: 02-10 / Team C - Team D: 06-05

16-12-2018 Team B - Team D: 07-05 / Team A - Team C: 03-08

06-01-2019 Team B - Team C: 07-05 / Team A - Team D: 04-08

03-02-2019 Team B - Team A: 06-06 / Team D - Team C: 01-11

10-02-2019 Team B - Team D: 12-0  / Team A - Team C: 04-07

24-03-2019 Team D - Team A 03-09 ? Team C - Team B: 02-09

De volgende eindstand is het resultaat:

1 - TEAM B  51 PUNTEN

2 - TEAM C 39 PUNTEN

3 - TEAM A 28 PUNTEN

4 - TEAM D 22 PUNTEN

 

HET SUCCESVOLLE TEAM D (Maaike was er helaas niet bij op de laatste competitiedag).

Om steeds beter te worden in tennis is het belangrijk (naast de tennislessen) vaak het spel te spelen. Daarom organiseert de tennisvereniging Veere een aantal middagen in november, december, januari, februari en maart voor jullie. De jeugdtoss! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig om samen op de banen te zijn.

Tijdens deze middagen is er een begeleider van de vereniging aanwezig, die samen met jou en jouw tennisvrienden gewoon lekker gaat tennissen. Wil je wedstrijdjes Rood/Oranje of gewoon vrij spelen, dat kan!

WANNEER: 30 november 2018 25 januari 2019 22 februari 2019 29 maart 2019
TIJD: Deze vrijdagmiddagen zullen zijn van 16:00 – 17:30 uur
INSCHRIJVEN: Wil jij meedoen? Geef dit dan door per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een App naar 06-52627322. Doe dit uiterlijk één week voor de betreffende datum. Ps. Noteer alvast het oliebollentoernooi op 14 december 2018 vanaf 16:00 uur in jullie agenda

De World Tour Tenniskids Rood

Competitie najaar 2018 jeugd t/m 9 jaar.

Op 5 zondagochtenden in september en oktober hebben Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess mee gedaan aan de competitie voor hun leeftijd. Deze competitie wordt door de KNLTB de World Tour Rood genoemd. De kinderen spelen op kleinere veldjes met iets grotere rode ballen, vandaar de naam Rood.

Het team was door de KNLTB ingedeeld in een poule met TEBO (Heinkenszand) en TV Lewedorp. Zij hebben twee keer in Veere, één keer in Lewedorp en één keer in Heinkenszand gespeeld. Helaas is er één ochtend afgelast vanwege erg slecht weer. Iedere keer dat de kinderen speelden was dit gekoppeld aan een naam van een stad waar in die week een groot toernooi voor profs plaatsvond. Vandaar de naam World Tour. Bijvoorbeeld op 7 september speelden zij (in Veere) in New York, waar die week de US Open gespeeld werd. Voor iedere ochtend dat zij meededen kregen zij een sticker in hun World Tour boekje met de naam van die stad. Super leuk en de kinderen waren hier ook echt trots op!

Na een gezamenlijke warming-up speelden de kinderen in 2 teams, die bestonden uit tennissers van de 3 clubs door elkaar. Dit maakt de sfeer ‘meer met elkaar’ in plaats van ‘ tegen elkaar’, ‘meer plezier in tennis’ dan ‘prestatief’, dat komt later wel als ze iets ouder zijn en Tenniskids Oranje of Groen gaan spelen. Won je een partij, mocht je voor jouw team een hoedje/dopje pakken. Het team met de meeste hoedjes/dopjes won die ronde. Zo kan je ook als (nog) mindere tennisser winnen. Goed bedacht door de tennisbond. Iedere ochtend bestond uit 2 ronden. Tussen deze ronden een welverdiende pauze met een beker siroop en een stuk fruit.

Zelf ben ik er 2 ochtenden bij geweest en heb daar een team gezien, dat heel veel plezier in het spelletje had, leuk omging met de ‘tegenstanders’, eerlijk speelde, fouten mocht maken, vroeg ‘is het nu al afgelopen?’. Kortom heel positief! Een bijkomend voordeel is ook dat de kinderen naast de tennislessen nog een keer extra in de week tennissen. Dit bevordert zeker hun kunnen.

Nu is de zondagochtend niet voor iedereen de meest ideale ochtend. Kinderen sporten ook nog op zaterdag, denk aan voetbal bijvoorbeeld. Doordat alle ouders samen de ochtenden verdeeld hebben, viel de belasting reuze mee. Ouders bedankt voor de hulp en het vervoer.

Maar nu kan ik de ouders wel bedanken, maar de kinderen hebben getennist. Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess super tof, dat jullie mee hebben gedaan!! Zullen we dit in het voorjaar weer doen, maar dan misschien wel de World Tour Oranje? En wie weet willen er nog meer kinderen meedoen…..

Namens het team en de jeugdcommissie,

Andrej Miljoen
Weliswaar wat vertraagd maar niet minder leuk, de foto's van het TV Veere Open 2018! Ga snel naar het menu Foto's en beleef het super geslaagde toernooi opnieuw!

Jeugdactiviteiten bij TV Veere De jeugdcommissie van TV Veere organiseerde op 24 november en 15 december een activiteit voor kinderen die lid zijn, hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. Op 24 november deden 12 kinderen tussen de 4 en 10 jaar mee, op 15 december waren dat er 16! Wat een geweldige opkomst.

De kinderen konden op hun eigen niveau spelenderwijs tennissen. Van een tennisspelcircuit tot wedstrijdjes TennisKids Rood. Van slaan door een ladder, in een emmer, het afleggen van een parcours met racket en bal tot het omslaan van plastic flessen. Van hockeytennis tot echte wedstrijdvormen voor de kinderen, die al een seizoen tennisles gehad hadden. En wat een plezier, ondanks de soms lage temperatuur!

“Wanneer is de volgende” werd er alweer gevraagd… Als afsluiting van beide activiteiten hebben de kinderen samen gegeten. Frietjes met een snack op 24 november en gourmet en een ijsje op 15 december. Voor alle kinderen was er aan het eind van beide activiteiten een prijsje. U had de ogen van de kinderen moeten zien, “mijn eerste beker!!”. Deze konden wij de kinderen aanbieden met dank aan Harrie Verkaik. Bedankt!

Gelukkig zijn er beide dagen verschillende vrijwilligers (Theo, Sandra, Jan, Hans, Sarah en Liska) bereid geweest de jeugdcommissie te helpen bij de activiteiten en het voorbereiden van het eten en drinken. Hartelijk bedankt allemaal! “Wanneer de volgende is….?”. Hou jullie mail en App in de gaten! Dit zal snel na de kerstvakantie zijn. We hopen dan op weer meer kinderen. En denk ook eens na over het nemen van tennislessen om nog beter te leren tennissen en veel op de baan te komen. Namens de jeugdcommissie, Andrej Miljoen

Het vrijdagavondteam had op 27 oktober jl. aan één punt genoeg, thuis tegen Tiola uit IJzendijke die overigens zelf nog kampioen konden worden als zij met 4-0 van Veere zouden winnen. Dat lukte niet, want het werd gewoon 3-1 voor TV Veere en zo heeft dit team zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie als terechte kampioen afgesloten!

Op deze laatste speeldag was het gehele team compleet, zodat er direct voltallig een bescheiden feestje gevierd kon worden door vlnr. Martin, Laurens, Ron, Ronald, Arjan en Johan. En vooraan Jerome en Johan. Het was fijn en gezellig dat er zelfs supporters langs de baan stonden, bedankt!

Tijdens deze zomer wordt er verspreid door de provincie elke week wel ergens een toernooi gehouden. En daar doen verschillende Veerenaren aan mee. Zo was het toernooi in Oost-Souburg een prooi voor Kees Marinissen/Ronald Vermeulen in de Herendubbel, en in Arnemuiden kroonde Gemengd Dubbel koppel Lisette Timmermans/Jan Maljers en Herendubbelaars Laurens Geschiere en wederom Ronald Vermeulen zich tot winnaars.

Schitterende prestaties, maar het kan nog meer feest worden want het aanstaande Dauwendaele toernooi gaat ook weer bezocht worden door gretige leden van TV Veere.

Afgelopen week deden zes leden van TV Veere mee aan het Open Toernooi in Serooskerke. In drie categorieën werden finaleplaatsen gehaald, een knappe prestatie, enkel Laurens wist met zijn Middelburgse partner de hoofdprijs te bemachtigen. Gefeliciteerd!