De wintercompetitie 2019-2020 die in samenwerking met TC Walcheren wordt georganiseerd start op 24 november. Kijk onder "competitie" voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jazzcombo ZuidWest 5 van Hans Hamelink geeft op zaterdag 12 oktober 2019 een gratis concert in de kantine van onze vereniging. Het is alweer enkele jaren geleden dat het toenmalige bestuur van de vereniging Hans te hulp schoot in zijn zoektocht naar een geschikte repetitieruimte voor het combo. Het lijkt de band leuk om eens "iets terug te doen" voor de vereniging. Daarom bent u als lid van de vereniging van harte uitgenodigd. Neem eventueel een introducee mee. 
Het combo speelt goed in het gehoor liggende mainstream jazz en legt zich toe op het vertolken van nummers uit het zogenaamde American Songbook. Een heel ruim begrip waarin repertoire past uit de 30-er jaren tot de 50-er jaren van de vorige eeuw. Swingende up-tempo nummers worden afgewisseld met slow ballads en latin nummers. Zo ontstaat een afwisselend geheel. Aangenaam om naar te luisteren. De band houdt van een ongedwongen sfeer. Met andere woord: er mag gewoon gepraat worden. Dat vinden wij heel goed.

In het najaar van 2019 is een flink aantal leden van TV Veere actief in KNLTB competities. Het gaat zowel om de jeugd als om senioren. Meer informatie onder ""competitie" op deze website.

De OPEN DAG 2019 is helaas verregend. Maar gelukkig kwamen er toch enkele belangstellende opdagen. En de ledenlijst werd weer net iets langer. En dat stemt ons tevreden.

Het toernooi VEERE OPEN, zoals u weet één van de gezelligste toernooien van Zeeland (17 t/m 25 augustus), wordt dit jaar gesponsord door AUTO VERMEULEN GOES / KIA.

De sponsoring beperkt zich niet tot het toernooi. AUTO VERMEULEN GOES / KIA levert ook een leuke bijdrage aan de OPEN DAG op 17 augustus. Naar verluidt komt er een apparaat, waarmee de snelheid van de service gemeten kan worden. Er komen misschien ook nog wat verrassingen. We zijn heel benieuwd. Het is in elk geval een reden te meer om de OPEN DAG (10.00-13.00 uur) te bezoeken.

Begin juli stond het Arnemuiden Toernooi op het programma. Hier deden combinaties aan mee van TV Veere en TC Walcheren. Jan Maljers speelde met zijn zoon Stefan in een poule van drie. Zij wonnen knap van het duo Toon en Marcel (de achternamen zijn helaas niet bekend), maar moesten in hun tweede wedstrijd het hoofd buigen voor de latere toernooiwinnaars. Nou ja, dat is geen schande. De derde wedstrijd werd wel weer in winst omgezet en dus gingen ze door naar de kwartfinale. Deze ging tegen een duo van MLTC, dat jammer genoeg te sterk was voor vader en zoon Maljers. Toch een goede prestatie hoor!

Ronald Vermeulen
deed samen met Pieter van der Meulen van TC Walcheren mee in de dubbel. Hun poule bestond slechts uit twee teams. Dus ze zouden sowieso doorgaan naar de kwartfinale. Je zou dus zeggen dat winst of verlies niet zou uitmaken. Maar dan kennen jullie Ronald en Pieter nog niet. Ze maakten er een twee uur durende 3-setter van, die ze winnend afsloten. De kwartfinale wonnen ze ook. Weer in een ruim twee uur durende 3-setter. De halve finale werd helaas het eindstation. Niet zonder slag of stoot overigens, want het werd weer een 3-setter van meer dan twee uur. Ook geweldig gedaan hoor! En behoorlijk waar voor je inschrijfgeld op die manier.

Van de wedstrijden van Lisette Timmerman die meedeed in de mix weten we jammer genoeg niet veel. Haar wedstrijden vielen samen met die van onze verslaggever ter plaatse.
Maar ze bereikte wel de finale. Maar die verloren ze. In een 3-setter!

Bo Bosschaart
van TC Walcheren maakte met haar broer Jur haar debuut op een toernooi. Ze werden beslist niet van de baan getikt, maar konden de finishing touch nog
niet maken en verloren hun partijen. En dus kan je gewoon stellen dat zij het - als beginnende toernooitijgers - echt niet slecht gedaan hebben. Volgende keer zal dat beslist beter gaan. Volhouden hoor!

Pieter van der Meulen
van TC Walcheren speelde nog mee in het enkelspel. Maar na de poulewedstrijden was het toernooi over voor hem. Jammer. Goed gestreden.

Meer foto's op onze facebook pagina en onder "foto's".

Zaterdag 22 juni 2019 werd door de jeugdcommissie van TV Veere het traditionele en alom bekende toernooi georganiseerd waarbij de kinderen en opa’s,oma’s en ouders samen spelen en het opnemen tegen andere koppels. Er werd gespeeld in de categorieën Rood en Oranje.

Vorig jaar was dit initiatief al een succes en nu was de opkomst zelfs nog groter. De deelnemers aan het Rode evenement startten met een ronde, waarbij de kinderen tegen de ouders speelden. Ongelofelijk, maar waar; het team kinderen verloor uiteindelijk met maar 1 wedstrijd verschil van het team ouders. Wat een knappe prestatie! Om in de prijzen te vallen hebben de combinaties van kind/ouder een tenniscircuit afgelegd waarbij allerlei tennisvaardigheden getest werden. Ieder onderdeel leverde punten op, die genoteerd werden op een scoreformulier. Bij voldoende punten, viel je in de prijzen. En gelukkig bleek dat alle kinderen en ouders naar huis gingen met één van die felbegeerde prijzen.

De Oranje spelers hebben een dubbeltoernooi gespeeld, waarbij kind en ouder/opa/oma het opnamen tegen andere koppels. De wedstrijden vonden plaats op een hele baan, die aan de achterkant een stukje korter is gemaakt. Zij streden in poules om door te gaan naar de halve finales en finale om zo de bekers, gesponsord door Harrie Verkaik, in ontvangst te kunnen nemen. Het was ongekend spannend. In poule B kwam er een extra wedstrijd aan te pas, doordat 2 teams wat betreft gewonnen wedstrijden en game saldo exact gelijk geëindigd waren. Om 16:00 uur was uiteindelijk bekend welke koppels er met de gewilde bekers, de kinderen hebben hier gedurende het hele toernooi om heen gelopen, naar huis gingen. De 3e plaats ging naar het duo Noah en Jan, de 2e plaats naar Guus en Raymond en de eerste plaats naar Eli en zijn oma. Gefeliciteerd!

Geholpen door het mooie weer, Jan en Martin achter de bar, Dennis voor het begeleiden van het Rode evenement en natuurlijk alle deelnemers was het ook dit jaar weer een super middag met goed tennis. Volgend jaar weer……! Vast wel.

Meer foto's op facebook en in het foto album op deze stie.

De wintercompetitie 2018-2019 zit er weer op. De deelnemers kunnen terugkijken op leuke wedstrijden en vooral gezellige zondagen. Elders op deze website ziet u een collage van foto's van de wedstrijden.
Hieronder ziet u de uitslagen per datum. Duidelijk is dat Team B van captain Giel van de Linde en verder bestaande uit Ronald Vermeulen, Maaike Tamboer en Johan Spilt  te sterk was voor de overige teams. Prima gespeeld dus en van harte gefeliciteerd met deze eclatante overwinning.

Hier volgen de uitslagen:

25-11-2018 Team A - Team B: 02-10 / Team C - Team D: 06-05

16-12-2018 Team B - Team D: 07-05 / Team A - Team C: 03-08

06-01-2019 Team B - Team C: 07-05 / Team A - Team D: 04-08

03-02-2019 Team B - Team A: 06-06 / Team D - Team C: 01-11

10-02-2019 Team B - Team D: 12-0  / Team A - Team C: 04-07

24-03-2019 Team D - Team A 03-09 ? Team C - Team B: 02-09

De volgende eindstand is het resultaat:

1 - TEAM B  51 PUNTEN

2 - TEAM C 39 PUNTEN

3 - TEAM A 28 PUNTEN

4 - TEAM D 22 PUNTEN

 

HET SUCCESVOLLE TEAM D (Maaike was er helaas niet bij op de laatste competitiedag).