OUDER-KIND CHALLENGE 2019 GROOT SUCCES

Category Nieuws

Zaterdag 22 juni 2019 werd door de jeugdcommissie van TV Veere het traditionele en alom bekende toernooi georganiseerd waarbij de kinderen en opa’s,oma’s en ouders samen spelen en het opnemen tegen andere koppels. Er werd gespeeld in de categorieën Rood en Oranje.

Vorig jaar was dit initiatief al een succes en nu was de opkomst zelfs nog groter. De deelnemers aan het Rode evenement startten met een ronde, waarbij de kinderen tegen de ouders speelden. Ongelofelijk, maar waar; het team kinderen verloor uiteindelijk met maar 1 wedstrijd verschil van het team ouders. Wat een knappe prestatie! Om in de prijzen te vallen hebben de combinaties van kind/ouder een tenniscircuit afgelegd waarbij allerlei tennisvaardigheden getest werden. Ieder onderdeel leverde punten op, die genoteerd werden op een scoreformulier. Bij voldoende punten, viel je in de prijzen. En gelukkig bleek dat alle kinderen en ouders naar huis gingen met één van die felbegeerde prijzen.

De Oranje spelers hebben een dubbeltoernooi gespeeld, waarbij kind en ouder/opa/oma het opnamen tegen andere koppels. De wedstrijden vonden plaats op een hele baan, die aan de achterkant een stukje korter is gemaakt. Zij streden in poules om door te gaan naar de halve finales en finale om zo de bekers, gesponsord door Harrie Verkaik, in ontvangst te kunnen nemen. Het was ongekend spannend. In poule B kwam er een extra wedstrijd aan te pas, doordat 2 teams wat betreft gewonnen wedstrijden en game saldo exact gelijk geëindigd waren. Om 16:00 uur was uiteindelijk bekend welke koppels er met de gewilde bekers, de kinderen hebben hier gedurende het hele toernooi om heen gelopen, naar huis gingen. De 3e plaats ging naar het duo Noah en Jan, de 2e plaats naar Guus en Raymond en de eerste plaats naar Eli en zijn oma. Gefeliciteerd!

Geholpen door het mooie weer, Jan en Martin achter de bar, Dennis voor het begeleiden van het Rode evenement en natuurlijk alle deelnemers was het ook dit jaar weer een super middag met goed tennis. Volgend jaar weer……! Vast wel.

Meer foto's op facebook en in het foto album op deze stie.