TennisKids Competitie Oranje voorjaar 2019

Category Nieuws

De eerste helft van onze tenniscompetitie Oranje is voorbij. We speelden in Middelburg bij MLTC en Dauwendaele, in Goes bij de Goese Maan en in Kapelle bij TV Kapelle. In ons team van TV Veere spelen Hidde, Guus, Broes, Noah en ik. Het gaat best goed voor de eerste keer in de Oranje competitie.

Iedere zondagochtend zijn er ongeveer 20 kinderen aanwezig van alle verenigingen. Het is dus nooit saai, maar juist heel erg leuk. We spelen enkels (1 tegen 1) en dubbels (2 tegen 2). Je hebt een wedstrijd gewonnen als je het eerste 4 games hebt gehaald. Elke ochtend speel je in ieder geval een enkel en een dubbel. Wij spelen bijna op een hele tennisbaan alleen de achterlijn is nog iets naar voren neergelegd. Ook serveren wij nu bovenhands. Aan het einde van de ochtend hoor je welke club het meeste wedstrijden gewonnen heeft, welke club daarna enz. Als je dus verliest kan je nog steeds de winnaar worden met je team.

Ook is er tussen de wedstrijden door een pauze. Dan krijg je meestal fruit en iets te drinken, siroop of zo. Aan het einde van de ochtend krijg je allemaal een sticker van een bekende tennisser. Deze sticker kan je in je tennisboek plakken. Ik hoop dat ik ze allemaal heb aan het einde van de competitie.

19 mei gaan we beginnen met de volgende competitiewedstrijden. Dit zijn dan nog 4 zondagochtenden.

Ik heb er weer heel veel zin in!!

Doei,

Eli Miljoen