dinsdag, 08 januari 2019 21:00

Belangrijk nieuws tijdens de Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie van TV Veere heel gezellig.

Aansluitend aan de wedstrijden van de wintercompetitie hield het bestuur van TV VEERE haar nieuwjaarsreceptie.

Voorzitter Ron Rijkenberg wenste iedereen een heel goed en sportief 2019 toe. Hij vroeg met name aandacht voor de laatste nieuwsbrief van 2018, waarin om hulp werd gevraagd nu twee bestuursleden hebben aangekondigd hun bestuurlijke werkzaamheden voor de vereniging te gaan beëindigen.

Gelukkig heeft Ronald Vermeulen zich aangemeld om een deel van de werkzaamheden van Jan Maljers te gaan overnemen. Hij wordt Verenigings Competitie Leider. Zo heet dat officieel in KNLTB termen.

En tijdens de receptie meldde Harrie Verkaik dat hij bereid is om penningmeester te worden. Onnodig te zeggen dat het bestuur daar heel blij mee is.

OK: de leden moeten er nog mee akkoord gaan uiteraard. Dat kunnen zij op 25 februari laten weten tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Die is trouwens toch belangrijk in verband met de voorgenomen vernieuwing van de baanverlichting. Ron roept iedereen dan ook op om naar die vergadering te komen om daar zijn of haar stem te laten horen.

Hopelijk komen er vóór die tijd nog enkele aanmeldingen om de resterende bestuursplaatsen in te nemen. Voor info: even bellen naar de secretaris (Hans Hamelink)
dinsdag, 18 december 2018 19:39

Oliebollen Toernooi 2018

Op vrijdagmiddag 14 december 2018 werd door de jeugdcommissie van TV Veere het Oliebollentoernooi georganiseerd.

Om 16:00 uur werd gestart met een gezamenlijke warming-up, tweelingtikkertje, met de kinderen van alle leeftijden. Daarna gingen de wedstrijden van start in 3 categorieën; Tenniskids Rood, Oranje en Groen. Met geweldig aantal van 25 deelnemers was het voor de organisatie passen en meten om alle wedstrijden gespeeld te krijgen. De 8 ‘Rode’ kinderen speelden hun wedstrijden in teamverband op kleine banen op baan 1. De 12 ‘Oranje’ kinderen speelden wedstrijden van 10 minuten op een halve Oranje baan in 2 poules van 6. De 3 ‘Groene’ kinderen speelden op een hele baan.

Tussen de wedstrijden door stonden er natuurlijk oliebollen en siroop klaar voor de kinderen. Daarnaast konden zij even lekker binnen, het was buiten koud, tennissen op de Wii, film kijken of sjoelen.

Ook voor de ouders, die veelal even kwamen kijken, werd er door Jan en Hans een kop koffie/thee of drankje geserveerd.

Als afsluiting van het toernooi hadden de kinderen de keuze uit; andijvie stamppot, boerenkool of hutspot met worst.

Tijdens de stamppot werd door de jeugdcommissie de prijsuitreiking gehouden. Natuurlijk was er voor iedere deelnemer een bekertje! Voor de ‘ Oranje’ en ‘ Groene’ kinderen werd ook gespeeld om de eerste, tweede en derde plaats. Bij groen ging David er met de eerste prijs vandoor, Sander de tweede en Michaël met de derde. Bij Oranje was het wederom een triomf voor Leanne, zij behaalde na het vroege vogel toernooi ook nu weer de eerste prijs. Noah was blij met de tweede prijs en Eli met de derde.

Kids: BEDANKT voor het meespelen!

Ouders: leuk dat jullie kwamen kijken en bedankt voor de stamppot!

Jan, Hans en Sjaak: bedankt voor jullie hulp!

Hopelijk zien we elkaar allemaal weer tijdens de volgende jeugd toss op 25 januari 2019 op de banen bij TV Veere!

Namens de jeugdcommissie wens ik jullie alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig en sportief 2019.

Tot snel!

Andrej Miljoen
vrijdag, 23 november 2018 20:48

Jeugdtoss

JEUGDTOSS

Om steeds beter te worden in tennis is het belangrijk (naast de tennislessen) vaak het spel te spelen. Daarom organiseert de tennisvereniging Veere een aantal middagen in november, december, januari, februari en maart voor jullie. De jeugdtoss! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig om samen op de banen te zijn.

Tijdens deze middagen is er een begeleider van de vereniging aanwezig, die samen met jou en jouw tennisvrienden gewoon lekker gaat tennissen. Wil je wedstrijdjes Rood/Oranje of gewoon vrij spelen, dat kan!

WANNEER:

30 november 2018

25 januari 2019

22 februari 2019

29 maart 2019

Tijd:

Deze vrijdagmiddagen zullen zijn van 16:00 – 17:30 uur

INSCHRIJVEN:

Wil jij meedoen? Geef dit dan door per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een App naar 06-52627322.

Doe dit uiterlijk één week voor de betreffende datum.

Ps. Noteer alvast het oliebollentoernooi op 14 december 2018 vanaf 16:00 uur in jullie agenda

dinsdag, 20 november 2018 21:06

Wintercompetitie

De winter is in aantocht en daarom gaan we weer zoals vanouds de Wintercompetitie spelen op TV Veere

Op 6 zondagen wordt er recreatief, ambitieus en vooral gezellig getennist op de Veerse banen

25 november gaan we beginnen, gevolgd door 16 december, 6 januari (met aansluitend de Nieuwjaarsreceptie) 27 januari, 10 februari en de finaledag is 10 maart 2019

zondag, 21 oktober 2018 13:49

Foto's online Vroege Vogel Toernooi

De foto's van het Vroege Vogel Toernooi staan online

Wat een superleuk evenement, dankzij de kids en hun ouders, en natuurlijk de vrijwilligers

Dank jullie wel allemaal!

zaterdag, 20 oktober 2018 11:27

World Tour TennisKids

De World Tour Tenniskids Rood

Competitie najaar 2018 jeugd t/m 9 jaar.

Op 5 zondagochtenden in september en oktober hebben Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess mee gedaan aan de competitie voor hun leeftijd. Deze competitie wordt door de KNLTB de World Tour Rood genoemd. De kinderen spelen op kleinere veldjes met iets grotere rode ballen, vandaar de naam Rood.

Het team was door de KNLTB ingedeeld in een poule met TEBO (Heinkenszand) en TV Lewedorp. Zij hebben twee keer in Veere, één keer in Lewedorp en één keer in Heinkenszand gespeeld. Helaas is er één ochtend afgelast vanwege erg slecht weer. Iedere keer dat de kinderen speelden was dit gekoppeld aan een naam van een stad waar in die week een groot toernooi voor profs plaatsvond. Vandaar de naam World Tour. Bijvoorbeeld op 7 september speelden zij (in Veere) in New York, waar die week de US Open gespeeld werd. Voor iedere ochtend dat zij meededen kregen zij een sticker in hun World Tour boekje met de naam van die stad. Super leuk en de kinderen waren hier ook echt trots op!

Na een gezamenlijke warming-up speelden de kinderen in 2 teams, die bestonden uit tennissers van de 3 clubs door elkaar. Dit maakt de sfeer ‘meer met elkaar’ in plaats van ‘ tegen elkaar’, ‘meer plezier in tennis’ dan ‘prestatief’, dat komt later wel als ze iets ouder zijn en Tenniskids Oranje of Groen gaan spelen. Won je een partij, mocht je voor jouw team een hoedje/dopje pakken. Het team met de meeste hoedjes/dopjes won die ronde. Zo kan je ook als (nog) mindere tennisser winnen. Goed bedacht door de tennisbond. Iedere ochtend bestond uit 2 ronden. Tussen deze ronden een welverdiende pauze met een beker siroop en een stuk fruit.

Zelf ben ik er 2 ochtenden bij geweest en heb daar een team gezien, dat heel veel plezier in het spelletje had, leuk omging met de ‘tegenstanders’, eerlijk speelde, fouten mocht maken, vroeg ‘is het nu al afgelopen?’. Kortom heel positief! Een bijkomend voordeel is ook dat de kinderen naast de tennislessen nog een keer extra in de week tennissen. Dit bevordert zeker hun kunnen.

Nu is de zondagochtend niet voor iedereen de meest ideale ochtend. Kinderen sporten ook nog op zaterdag, denk aan voetbal bijvoorbeeld. Doordat alle ouders samen de ochtenden verdeeld hebben, viel de belasting reuze mee. Ouders bedankt voor de hulp en het vervoer.

Maar nu kan ik de ouders wel bedanken, maar de kinderen hebben getennist. Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess super tof, dat jullie mee hebben gedaan!! Zullen we dit in het voorjaar weer doen, maar dan misschien wel de World Tour Oranje? En wie weet willen er nog meer kinderen meedoen…..

Namens het team en de jeugdcommissie,

Andrej Miljoen
woensdag, 10 oktober 2018 21:45

Bal- en Slagvaardigheid

BAL- EN SLAGVAARDIGHEID

Lijkt tennis jouw ook zo’n leuke sport om goed te leren. En ben jij tenminste 4 jaar en ten hoogste 6, dan mag je bij TV Veere komen oefenen hoe je met een racket een balletje kan slaan. Leuk hoor!

WANNEER:

Op 5 maandagen te beginnen op 22 oktober 2018

van 16.00 tot ca. 16.45 uur

KOSTEN:

En het is helemaal gratis

INSCHRIJVEN:

Wil jij meedoen? Geef dit dan door aan TV VEERE, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarbij:

naam + adres + telefoonnummer en geboortedatum
dinsdag, 25 september 2018 13:25

Foto's TV Veere Open 2018

Weliswaar wat vertraagd maar niet minder leuk, de foto's van het TV Veere Open 2018! Ga snel naar het menu Foto's en beleef het super geslaagde toernooi opnieuw!
woensdag, 15 augustus 2018 20:52

Tennisles Najaar 2018

TENNISLES NAJAAR 2018

Vanaf maandag 17 september 2018 starten we met de najaarslessen bij TV Veere

De tennislessen worden verzorgd door Ronald van den Broek en Andrej Miljoen.

JEUGD

Voor de jeugd is er gekozen om de lessen te geven volgens het pricipe van “Tenniskids”. Dat is het KNLTB programma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets en oefeningen leert de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Plezier en samenspel, daar gaat het om bij Tenniskids. Wie er meer over wil lezen kan hier klikken. (www.tenniskids.nl). Op het lesgeld voor de jeugd geeft het bestuur een bijdrage van € 20,00

VOLWASSENEN

Ben je beginner of nieuw lid, dan is het misschien verstandig om in een groep les te nemen. Naast je training leer je zo een aantal mensen kennen. Gemakkelijk om eens een afspraak te maken om te gaan tennissen buiten de lessen om. Er is ook een wekelijkse tossavond. Daar kan je altijd aan meedoen, ongeacht leeftijd en ervaring. Uiteraard kan je ook privé les nemen

Op maandag geeft Andrej Miljoen les

Op donderdag geeft Ronald van den Broek les

Op vrijdagmiddag geven Ronald en Andrej allebei les

TARIEVEN

op basis van 12 lessen (maandag, donderdag en vrijdagmiddag)

1A 60 min. 4 pers. € 126,00

2A 45 min. 2 pers. € 189,00

3A jeugd 45 min. 4 pers. € 94,50

4A prive 1 pers. i.o.

De lesduur is 60 min. Bij een kortere lestijd en/of samenstelling van de groep wordt de prijs verhoudingsgewijs aangepast. Het lesreglement is te vinden op de site van TV Veere

U kunt zich aanmelden voor de tennislessen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 12 maart 2018 20:58

Bedankt Mariska!

Mariska bedankt!

Na vele jaren als enthousiast en zeer betrokken bestuurslid heeft Mariska tijdens de Algemene Ledenvergadering haar taken neergelegd.

Namens het bestuur ontvangt zij van de voorzitter een attentie en bloemen.

U weet inmiddels dat het bestuur nu dus twee vacatures open heeft staan. Voor de portefeuilles Evenementen én Jeugdzaken is een bestuurslid hard nodig.

Bij interesse of informatie kunt u terecht bij de overige bestuursleden.